Hướng dẫn làm bài tập tiếng anh lớp 3 unit 20 Where is Sa Pa?

Khép lại chương trình sách giáo khoa tiếng anh lớp 3 unit 20 các em sẽ được học về chủ đề địa danh. Về ngữ pháp, cấu trúc câu về khoảng cách (distance) sẽ giúp em biết cách hỏi xa/ gần

1, Giải bài tập tiếng anh lớp 3 unit 20 – Where is Sa Pa? – Lession 1

Hướng dẫn làm bài tập tiếng anh lớp 3 unit 20 Where is Sa Pa-1

Unit 20: Where is Sa Pa?

Part 1: Look, listen and repeat

Conversation 1:

Student A: Where’s Sa Pa, Mai?

Student B: It’s in North Viet Nam

Coversation 2:

Student A: This is a photo of Sa Pa

Student B: Oh! It’s very beautiful

hướng dẫn học tiếng anh lớp 3 unit 20 lesson 1 Part 2: Point and say

Conversation 1:

Student A: Where’s Ha Noi?

Student B: It’s in North Viet Nam

Conversation 1:

Student A: Where’s Ha Long Bay?

Student B: It’s in North Viet Nam

Conversation 1:

Student A: Where’s Hue?

Student B: It’s in central Viet Nam

Hướng dẫn làm bài tập tiếng anh lớp 3 unit 20 Where is Sa Pa-2

Đại Nội Kinh thành Huế (Hue Imperal citadel)

Conversation 1:

Student A: Where’s Ho Chi Minh city?

Student B: It’s in South Viet Nam

tiếng anh lớp 3 unit 20 lession 1 – Part 3: Look and write

Picture a: This is Ha Long Bay. It is in North Viet Nam

Picture b: This is Dragon Bridge. It is in central Viet Nam

Picture c: And this is Ben Thanh market. It is in South Viet Nam

Part 4: Let’s write

Question 1: Where is your family? My family is in Hai Phong city

Question 2: Where is your city? My city is in North Viet Nam

Question 3: Do you like your city? Yes, I do

2, Giải bài tập tiếng anh lớp 3 unit 20 – Where is Sa Pa? – Lession 2

Part 1: Look, listen and repeat

Conversation 1:

Student A: Look. This is a photo of Hai Duong

Student B: Is Hai Duong near Ha Noi?

Student A: Yes, it is

Conversation 2:

Student A: And this is a photo of Ha Long Bay

Student B: Is Ha Long Bay near Ha Noi?

Student A: No, it isn’t. It’s far from Ha Noi

học tiếng anh lớp 3 unit 20 lesson 2 Part 2: Point and say

Conversation 1:

Student A: Is Ha Long Bay near Hue?

Student B: No, it isn’t. It’s far from Hue

Conversation 2:

Student A: Is Da Nang near Hue?

Student B: Yes, it is

Conversation 3:

Student A: Is Ho Chi Minh city near Hue?

Student B: No, it isn’t. It’s far from Hue

tiếng anh lớp 3 unit 20 lession 2 part 2 – Conversation 4:

Student A: Is Quang Tri near Hue?

Student B: Yes, it is

Part 3: Read and complete

Hi! My (1) name is Nam. I am in Ha Noi now. I am at Thang Long Water Puppet Theatre. It is (2) near Hoan Kiem lake. Ngoc Son Temple is near the (3) theatre. The museum is not near the theatre. It is (4) far from the theatre

3, Giải bài tập tiếng anh lớp 3 unit 20 – Where is Sa Pa? – Lession 3

Part 1: Read and write

Hello! My name is A Vung. I am eight years old. My family is in Sa Pa. It is in north Viet Nam. Sa Pa is near Lai Chau but very far from Ha Noi. There are a lot of moutains and trees in my place. How about your place? Where is it in Viet Nam?

Thị trấn Sa Pa trong sương

Question 1: Where is A Vung’s family?

Answer: A Vung’s family is in Sa Pa

Question 2: How old is he?

Answer: He is 8 years old

Question 3: Where is Sa Pa?

Answer: Sa Pa is in north Viet Nam

Question 4: Is Sa Pa near Ha Noi?

Answer: No, it isn’t. It is very far from Ha Noi

tiếng anh lớp 3 tập 2 unit 20 lesson 3 Part 2: Let’s write

Question 1: Where is your family?

Answer: My family is in Hai Phong city

Question 2: Where are they in Viet Nam?

Answer: It is in North Viet Nam

Question 3: Is your place near Ha Noi?

Answer: Yes, it is.

Question 4: Is your place near Da Nang

Answer: No, it isn’t. It is far from Da Nang

Question 5: Is your place near Ho Chi Minh city?

Answer: No, it isn’t. It is far from Ho Chi Minh city

tiếng anh lớp 3 unit 20 lession 3 – Part 3: Where is Ba Vi?

Where’s Ba Vi? It is north Viet Nam

Is it near Ha Noi? Yes, it is. Yes, it is

Where’s Da Nang? It’s central Viet Nam

Is it near Hue? Yes, it is. Yes, it is

Where’s Can Tho? It’s in south Viet Nam

Is it near Ho Chi Minh city? No, it isn’t. No, it isn’t

Trải qua 20 bài học trong sách giáo khoa tiếng Anh lớp 3, các em đã được học những kiến thức căn bản đầu tiên của một ngôn ngữ mới.

Nguồn: ccbook.vn

Leave a Reply